cdcd_logo_albastru

images

Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă, SCM Craiova, RAADPFL Craiova, Sala Polivalentă, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj organizează acţiunea umanitară „O donaţie mică, un gest uriaş”. Campania vizează strângerea de fonduri pentru Daria Negrea, o fetiţă de numai 6 ani, diagnosticată cu CHIST ARAHNOIDIAN de FOSĂ POSTERIOARĂ, acţiune ce se va desfăşura în perioada 10 aprilie – 10 mai 2013.
Daria Negrea s-a născut perfect sănătoasă pe data 17.01.2007, în Craiova. Unicul copil al familiei Negrea, fetiţa a beneficiat de toată atenţia şi dragostea părinţilor. Problemele, care aveau să anunţe tragicul diagnostic, au apărut în jurul vârstei de 2 ani şi jumătate. Atunci, povesteşte mama fetiţei, Ştefania, Daria a căzut pe spate, în timp ce alerga, izbindu-se puternic cu capul de ciment. La vremea aceea fetiţa nu a prezentat niciun simptom, primele semne apărând abia după 18 luni de la nefericita întâmplare.
„În jurul vârstei de 4 ani, în timp ce mergeam cu ea pe stradă, am simţit cum aluneca de lângă mine şi se prăbuşeşte. Am fost foarte speriată. Am întrebat-o ce s-a întâmplat şi mi-a spus simplu, că aşa a simţit. Aceste episoade s-au repetat sporadic, motiv pentru care am decis să o supun unor investigaţii. Am făcut foarte multe analize, însă rezultatul era acelaşi: fata e perfect sănătoasă. Inima mea de mama nu putea crede că nu se întâmplă nimic, motiv pentru care, după ce am mers la mai mulţi medici pediatrii, fără niciun rezultat viabil, am decis să cer un RMN pentru Daria”, a spus Ştefania Negrea.
Atunci a aflat Ştefania Negrea că ceea ce simţise era adevărat. Fetiţa ei, de numai 6 ani, era grav bolnavă. După aflarea diagnosticului, CHIST ARAHNOIDIAN de FOSĂ POSTERIOARĂ, mama Dariei a cutreierat ţara în lung şi lat pentru a afla care este soluţia cea mai bună. Din păcate, cel mai optimist răspuns, pe care l-a primit de la medici din ţară a fost realizarea unei intervenţii chirurgicale cu şanse de 50 la 50. Mai exact, Ştefania a fost avertizată că, 50% dintre pacienţii diagnosticaţi cu acest chist, nu au supravieţuit operaţiei. Vestea a venit ca un şoc pentru familia Negrea care refuză să creadă că fetiţa lor de numai 6 ani, unicul lor copil, ar putea muri. Drept urmare s-au adresat mai multor clinici din străinătate care le-au oferit şanse viabile.
„Ultima dată am trimis analizele în Franţa, la o clinică. Am primit răspuns că acest chist poate fi operat, şansa de supravieţuire fiind foarte mare. Acesta este şi motivul pentru care am decis să o operăm în străinătate. Am avea nevoie de circa 40.000 de euro pentru a putea s-o salvăm pe Daria. E o sumă mare pentru noi, din acest motiv am decis să apelăm la bunăvoinţa craiovenilor. Pentru Daria, fetiţa mea, vă rog ajutaţi-ne”, a încheiat Ştefania.
Daria este o fetiţă perfect normală pentru vârsta ei. Se uită la desene animate, colorează cărţile cu personajele ei preferate şi cântă la pian. Pianul este marea ei pasiune. În jurul vârstei de 4 ani, aceasta şi-a rugat mama să o ajute să cânte la pian. Şi o face foarte bine. Până în prezent a participat la mai multe spectacole organizate pentru copii de către Filarmonica Oltenia. Şi acesta este doar începutul!
Orice contribuție este importantă! Contribuțiile pentru operația Dariei se fac în contul mamei Dariei – dna. Ștefania Marinela Negrea, cont deschis la BRD Sucursala Craiova:
IBAN: RO009BRDE170SV96382181700

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *